M G H U K U K

Yükleniyor

Tahliye Taahhüdünde İmzası Olmayan Eşin İtirazı

Ana Sayfa Tahliye Taahhüdünde İmzası Olmayan Eşin İtirazı

Tahliye Taahhüdünde İmzası Olmayan Eşin İtirazı

Kira hukukunun alt başlıklarından tahliye taahhüdü nedeniyle tahliye davasında son zamanlarda gündeme gelen bir diğer önemli başlık ise aile konutu olan evlerde, kira sözleşmesi ve tahliye taahhütnamesinde imzası olmayan eşin, taahhüde yapacağı itirazdır. Yargıtay’ın yeni istikrarlı kararları, boş verilen tahliye taahhütnamesinin geçerli olduğu yönündedir ancak mecur (kiralanan) aile konutu ise ve sözleşme eşlerden biri tarafından yapıldıysa diğer eş kiralayana göndereceği ihtarname ile sözleşmenin tarafı olduğunu bildirip tahliye taahhütnamesine muvafakati olmadığını bildirip kiralananın aile konutu olduğunun tespiti davası açabilir. Aile konutuna ilişkin taahhütname her iki eş tarafından imzalanmalı ancak dava öncesi imzası olmayan eş kiraya vereni ihtar etmelidir.

Saygılarımızla,
Kadıköy Avukat Mete GENÇER

NOT:
Bu internet sitesindeki her türlü bilgi İstanbul Barosuna kayıtlı MG Hukuk Bürosu tarafından yalnızca bilgilendirme amacıyla, Türkiye Barolar Birliği tarafından belirtilen ilgili düzenlemeleri uyarınca hazırlanmıştır.

Kadıköy Avukatı

alanında avukat uzmanlığının kazanılması için avukatın alandaki davaları takip etmesi, seminerlerine katılarak, hukuksal olarak yargı içtihatları ve güncel ile ilgili yargıtay kararlarını takip etmesi gereklidir. alanındaki suç sayısı oldukça fazla olduğu için; Avukatı uzmanlık gerektiren bir alandır.

Kadıköy konusunda, Kadıköy Avukatları tarafından hazırladığmız tüm makalelere makalelerini aşağıda bulabilirsiniz.

Okumuş olduğunuz bu makale yazısı genel hatlarıyla ele alnır tarzda kategorisinde Kadıköy avukatı tarafından yazılmıştır. Makale içeriği ile ilgili size özel detaylı bilgi için büromuzla ya da avukat bir meslektaşımız ile görüşmenizi tavsiye ederiz. Bizlerle iletişime geçmek isterseniz; İletişim için tıklayınız.

Kadıköy avukatı tarafından bilgilendirilmek ya da konu ile alakalı sorularınız varsa AVUKAT SOR sayfamızdan bizelere sorunuzu iletebilirsiniz. de dahil tüm tüm makalere buradan ulaşabilirsiniz.