M G H U K U K

Yükleniyor

Marka Hakkının İhlalinde Hangi Davalar açılır?

Ana Sayfa Marka Hakkının İhlalinde Hangi Davalar açılır?

Marka Hakkının İhlalinde Hangi Davalar açılır?

Marka hakkının ihlali durumunda, marka sahibine çeşitli hukuki yollarla başvurarak hakkını koruma imkânı tanınmıştır. Bu genellikle mahkemeye başvurarak gerçekleşen bir süreçtir. Ayrıca, marka hakkının ihlali cezai sorumluluğu da beraberinde getirebilir. Marka hakkının ihlalinde açılacak dava ve cezai sorumluluk hakkında şunları söyleyebiliriz:

Marka Hakkının İhlalinde Açılacak Davalar:

  1. İhtiyati Tedbir ve Haciz Davası: Marka hakkının ihlali durumunda, marka sahibi, mahkemeden ihtiyati tedbir veya haciz kararı talep edebilir. Bu, ihlalin hemen durdurulması veya ihlal eden varlıkların koruma altına alınması için başvurulan bir hukuki yoludur.
  2. Tazminat Davası: Marka hakkının ihlali sonucunda marka sahibi, maddi ve manevi zararlarının tazminini talep edebilir. Tazminat davası, marka ihlali nedeniyle doğan zararların giderilmesini amaçlar.
  3. Tespit Davası: Marka sahibi, marka hakkının ihlal edildiğini mahkemeden tespit ettirmek için marka hakkına tecavüzün tespiti davası açabilir. Bu, gelecekteki ihlallerin önlenmesine yönelik bir koruma sağlar. Aktif takip edilmesi gereken bir süreçtir.
  4. Marka İhlali Nedeniyle Mal Varlığına El Konulması Davası: İhlal eden tarafın elinde bulunan marka sahibine ait mal varlığına ilişkin taleplerin yerine getirilmesi için bu tür bir dava açılabilir.

Saygılarımızla,
Kadıköy Avukat Mete GENÇER

NOT:
Bu internet sitesindeki her türlü bilgi İstanbul Barosuna kayıtlı MG Hukuk Bürosu tarafından yalnızca bilgilendirme amacıyla, Türkiye Barolar Birliği tarafından belirtilen ilgili düzenlemeleri uyarınca hazırlanmıştır.

Kadıköy Avukatı

alanında avukat uzmanlığının kazanılması için avukatın alandaki davaları takip etmesi, seminerlerine katılarak, hukuksal olarak yargı içtihatları ve güncel ile ilgili yargıtay kararlarını takip etmesi gereklidir. alanındaki suç sayısı oldukça fazla olduğu için; Avukatı uzmanlık gerektiren bir alandır.

Kadıköy konusunda, Kadıköy Avukatları tarafından hazırladığmız tüm makalelere makalelerini aşağıda bulabilirsiniz.

Okumuş olduğunuz bu makale yazısı genel hatlarıyla ele alnır tarzda kategorisinde Kadıköy avukatı tarafından yazılmıştır. Makale içeriği ile ilgili size özel detaylı bilgi için büromuzla ya da avukat bir meslektaşımız ile görüşmenizi tavsiye ederiz. Bizlerle iletişime geçmek isterseniz; İletişim için tıklayınız.

Kadıköy avukatı tarafından bilgilendirilmek ya da konu ile alakalı sorularınız varsa AVUKAT SOR sayfamızdan bizelere sorunuzu iletebilirsiniz. de dahil tüm tüm makalere buradan ulaşabilirsiniz.