M G H U K U K

Yükleniyor

Marka Tescil Yenileme süresi ne zamandır?

Ana Sayfa Marka Tescil Yenileme süresi ne zamandır?

Marka Tescil Yenileme süresi ne zamandır?

Markalar 10 yıllık korumaya tabi olup, bu sürenin sonunda 10’ar yıllık yenileme dönemleri bulunmaktadır. Yenileme talebinin marka sahibi tarafından koruma süresinin sona erdiği tarihten önceki 6 ay içinde yapılması ve aynı süre içinde yenileme ücretinin ödendiğine ilişkin bilginin Türk Patent ve Marka Kurumuna (“Türk Patent”) sunulması gerekir.

Bu süre içinde talebin yapılmaması veya yenileme ücretinin ödendiğine ilişkin bilginin Türk Patent’e sunulmaması halinde yenileme talebi, yenileme ücretinin geç ödenmesi ya da yenileme talebinin geç sunulması sebebiyle ek bir ücretin ödenmesi şartıyla, koruma süresinin sona erdiği tarihten itibaren 6 aylık süre içinde de yapılabilir. Gecikmiş marka tescil yenileme yani cezalı yenileme işlemi için ek bir harç ödenmesi gerekmektedir.

Yenileme talebi zamanında yapılmaz ve yenileme ücreti koruma tarihinin sona ermesinden sonraki ek 6 aylık süre içerisinde ödenmezse, markadan doğan tüm haklar sona erecektir.

Saygılarımızla,
Kadıköy Avukat Mete GENÇER

NOT:
Bu internet sitesindeki her türlü bilgi İstanbul Barosuna kayıtlı MG Hukuk Bürosu tarafından yalnızca bilgilendirme amacıyla, Türkiye Barolar Birliği tarafından belirtilen ilgili düzenlemeleri uyarınca hazırlanmıştır.

Kadıköy Avukatı

alanında avukat uzmanlığının kazanılması için avukatın alandaki davaları takip etmesi, seminerlerine katılarak, hukuksal olarak yargı içtihatları ve güncel ile ilgili yargıtay kararlarını takip etmesi gereklidir. alanındaki suç sayısı oldukça fazla olduğu için; Avukatı uzmanlık gerektiren bir alandır.

Kadıköy konusunda, Kadıköy Avukatları tarafından hazırladığmız tüm makalelere makalelerini aşağıda bulabilirsiniz.

Okumuş olduğunuz bu makale yazısı genel hatlarıyla ele alnır tarzda kategorisinde Kadıköy avukatı tarafından yazılmıştır. Makale içeriği ile ilgili size özel detaylı bilgi için büromuzla ya da avukat bir meslektaşımız ile görüşmenizi tavsiye ederiz. Bizlerle iletişime geçmek isterseniz; İletişim için tıklayınız.

Kadıköy avukatı tarafından bilgilendirilmek ya da konu ile alakalı sorularınız varsa AVUKAT SOR sayfamızdan bizelere sorunuzu iletebilirsiniz. de dahil tüm tüm makalere buradan ulaşabilirsiniz.