Yükleniyor
Marka hükümsüzlük davası şartları mevzuatımızda Sınai Mülkiyet Kanunu (SMK) m. 25/1’de düzenlenmiştir. İlgili madde uyarınca, SMK m.5 veya m.6’da sayılan hallerden birinin mevcut olması durumunda mahkeme tarafından markanın hükümsüzlüğüne karar verilir.
Bu nedenle, eğer marka mutlak ve nispi ret nedenlerine rağmen tescil edilmişse, söz konusuysa ilgili markaya karşı marka hükümsüzlük davası açılabilir. Ayrıca tescile rağmen kullanılmayan markalar için 5 yıl kullanmama nedeniyle marka iptal davası hakkı mevcuttur.
Ayrıca belirtmek gerekir ki, tescilli markaya karşı hükümsüzlük davası açabilmek için, marka başvurusuna itiraz aşamasında itirazda bulunmuş olmak şart değildir.
Saygılarımızla,
Kadıköy Avukat Mete GENÇER
NOT:
Bu internet sitesindeki her türlü bilgi İstanbul Barosuna kayıtlı MG Hukuk Bürosu tarafından yalnızca bilgilendirme amacıyla, Türkiye Barolar Birliği tarafından belirtilen ilgili düzenlemeleri uyarınca hazırlanmıştır.
alanında avukat uzmanlığının kazanılması için avukatın alandaki davaları takip etmesi, seminerlerine katılarak, hukuksal olarak yargı içtihatları ve güncel ile ilgili yargıtay kararlarını takip etmesi gereklidir. alanındaki suç sayısı oldukça fazla olduğu için; Avukatı uzmanlık gerektiren bir alandır.
Kadıköy konusunda, Kadıköy Avukatları tarafından hazırladığmız tüm makalelere makalelerini aşağıda bulabilirsiniz.
Okumuş olduğunuz bu makale yazısı genel hatlarıyla ele alnır tarzda kategorisinde Kadıköy avukatı tarafından yazılmıştır. Makale içeriği ile ilgili size özel detaylı bilgi için büromuzla ya da avukat bir meslektaşımız ile görüşmenizi tavsiye ederiz. Bizlerle iletişime geçmek isterseniz; İletişim için tıklayınız.
Kadıköy avukatı tarafından bilgilendirilmek ya da konu ile alakalı sorularınız varsa AVUKAT SOR sayfamızdan bizelere sorunuzu iletebilirsiniz. de dahil tüm tüm makalere buradan ulaşabilirsiniz. Bu Makale Kadıköy Avukatı Mete GENÇER tarafından onaylandı!