M G H U K U K

Yükleniyor

Güveni Kötüye Kullanma Suçunun Cezası

Ana Sayfa Güveni Kötüye Kullanma Suçunun Cezası

Güveni Kötüye Kullanma Suçunun Cezası

Güveni kötüye kullanma suçu, Türk Ceza Kanunu’nun 155. maddesinde düzenlendiğini söylemiştik. Suçun cezası, işlenen şekline göre değişiklik gösterebilir. İşte belirli durumlarda Güveni Kötüye Kullanma Suçunun cezası:

Basit Güveni Kötüye Kullanma Suçu (TCK md. 155/1): Bu durumda ceza, 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ve adli para cezasıdır.

Nitelikli Güveni Kötüye Kullanma Suçları (TCK md. 155/2): Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma, meslek veya sanat nedeniyle emniyeti suistimal, ticaret sebebiyle güveni kötüye kullanma, başkasının mallarını yönetmek yetkisi çerçevesinde tevdi ve teslim edilen mallar ile ilgili emniyeti suistimal gibi durumlar nitelikli suçlar olarak kabul edilir. Bu durumda ceza, 1 yıldan 7 yıla kadar hapis ve üçbin güne kadar adli para cezasıdır.

Etkin Pişmanlık Durumu (TCK md. 168): Eğer suç işleyen kişi suç işlendikten sonra pişmanlık gösterir ve zararı giderirse ceza miktarında indirim yapılabilir. Bu durumda hapis cezası üçte iki oranına kadar azaltılabilir.

Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması: Sanık, hükmün açıklanmasının geri bırakılması kurumundan faydalanabilir. Bu durumda ceza, belirli bir süre sonunda hüküm sonuçlanmaz ve sanık o süre zarfında belirli koşullara uyarsa ceza düşebilir.

Adli Para Cezasına Çevirme ve Erteleme: Hapis cezası adli para cezasına çevrilebilir veya ceza ertelenebilir.

Bu cezalar, suçun işlenme şekli ve durumuna göre değişkenlik gösterebilir. Ayrıca, suçun işlenmesiyle ortaya çıkan zarar da ceza miktarını etkileyebilir. Olaya özgü olarak daha sağlıklı bilgi almak MG Hukuk Ceza Avukatı kadrosuna ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla,
Kadıköy Avukat Mete GENÇER

NOT:
Bu internet sitesindeki her türlü bilgi İstanbul Barosuna kayıtlı MG Hukuk Bürosu tarafından yalnızca bilgilendirme amacıyla, Türkiye Barolar Birliği tarafından belirtilen ilgili düzenlemeleri uyarınca hazırlanmıştır.

Kadıköy Avukatı

alanında avukat uzmanlığının kazanılması için avukatın alandaki davaları takip etmesi, seminerlerine katılarak, hukuksal olarak yargı içtihatları ve güncel ile ilgili yargıtay kararlarını takip etmesi gereklidir. alanındaki suç sayısı oldukça fazla olduğu için; Avukatı uzmanlık gerektiren bir alandır.

Kadıköy konusunda, Kadıköy Avukatları tarafından hazırladığmız tüm makalelere makalelerini aşağıda bulabilirsiniz.

Okumuş olduğunuz bu makale yazısı genel hatlarıyla ele alnır tarzda kategorisinde Kadıköy avukatı tarafından yazılmıştır. Makale içeriği ile ilgili size özel detaylı bilgi için büromuzla ya da avukat bir meslektaşımız ile görüşmenizi tavsiye ederiz. Bizlerle iletişime geçmek isterseniz; İletişim için tıklayınız.

Kadıköy avukatı tarafından bilgilendirilmek ya da konu ile alakalı sorularınız varsa AVUKAT SOR sayfamızdan bizelere sorunuzu iletebilirsiniz. de dahil tüm tüm makalere buradan ulaşabilirsiniz.